Zorgverzekering

Een gezonde dekking voor uw ziektekosten

Een goede gezondheid is een waardevol bezit. Toch ontkomt niemand er aan om jaarlijks een keer een beroep te doen op de medische zorg. Bijvoorbeeld omdat u bezoek brengt aan de huisarts, uw gebit laat controleren bij de tandarts, of omdat u medicijnen nodig heeft.

Een goede zorgverzekering is belangrijk omdat de kosten van de gezondheidzorg flink kunnen oplopen. De verzekering is ook erg persoonlijk. Iedereen heeft een ander lichaam en de wensen voor medische zorg lopen sterk uiteen. Daarom kunt u zelf een passende zorgverzekering samenstellen door te kiezen uit verschillende pakketten en dekkingen.

Uw zorgverzekering samenstellen

In Nederland is iedereen verplicht een Basisverzekering af te sluiten. Deze verzekering vergoedt een groot deel van uw medische kosten, zoals geneeskundige zorg, ziekenhuisverblijf, geneesmiddelen en ziekenvervoer. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis verzekerd op de polis van hun ouder(s).

U kunt de Basisverzekering met twee extra dekkingen uitbreiden: aanvullende verzekering en tandartsverzekering. Verzekeraars bieden deze extra dekkingen aan in pakketvorm met verschillende samenstelling van aangeboden zorg.

De aanvullende verzekering dekt kosten voor onder andere fysiotherapie, kraamzorg, alternatieve geneeswijze, psychologische zorg en gebitsbehandelingen voor kinderen tot 18 jaar. De tandartsverzekering dekt de kosten voor behandelingen aan uw gebit en het plaatsen van kronen of bruggen.

Zorgtoeslag

De overheid biedt een tegemoetkoming in de kosten van de zorgverzekering met de zorgtoeslag. De regeling is een zogenoemde 'inkomensafhankelijke regeling'. Dat wil zeggen dat de hoogte van de toeslag afhankelijk is van uw inkomen en dat van uw eventuele partner. U krijgt meer toeslag naarmate uw inkomen lager wordt. U kunt de toeslag aanvragen bij de Belastingdienst. Op www.toeslagen.nl treft u uitbreide informatie aan over de zorgtoeslag.

Bent u op zoek naar een Zorgverzekering tegen een scherpe premie en met een uitgebreide service? Dan bieden wij u een prima oplossing.

Terug naar startpagina

Zoeken

Tip

Bij een aanrijding zonder getuige is het vaak uw woord tegen dat van de tegenpartij. Het zal u daarbij zeker helpen als u meteen na het ongeluk, voordat de voertuigen verplaatst worden, een paar fotos met uw mobieltje te maken. Deze kunnen u later heel erg van dienst zijn!

Schade melden