Let op bij autoschade

17-06-2015

 

Steeds meer verzekeraars zijn bezig met “schadesturing”. Dat wil zeggen dat auto- en ruitschades bij voorkeur bij door de verzekeraar geselecteerde autoschadeherstelbedrijven worden gerepareerd.

Een aantal van onze klanten gaat met een autoschade naar de eigen garage. Die rijdt vervolgens weer met de auto naar een autoschadebedrijf waar hij zelf afspraken mee heeft. Immers, er is bijna geen enkele autogarage die zelf ook autoschades repareert.

In dat geval kan het zomaar zijn dat dan een fors extra eigen risico van toepassing is,  of erger nog dat u slechts 75% van uw schade vergoed krijgt.

Ditzelfde probleem speelt ook bij ruitschades. Ga daarvoor altijd naar Autotaalglas, Carglass of Glasgarant, dan geldt er geen extra eigen risico.

Twijfelt u, bel ons dan eerst, dan kunnen wij u wel aangeven waar u de auto zonder problemen kunt laten repareren.


Terug naar het overzicht

Zoeken

Tip

Bij een aanrijding zonder getuige is het vaak uw woord tegen dat van de tegenpartij. Het zal u daarbij zeker helpen als u meteen na het ongeluk, voordat de voertuigen verplaatst worden, een paar fotos met uw mobieltje te maken. Deze kunnen u later heel erg van dienst zijn!

Schade melden